man working

RTBF

Luik

RTBF

 

Dit nieuwe gebouw, waarvoor de bouwwerken vandaag zijn afgerond, beslaat een oppervlakte van 16.400 m² en is gevestigd in het hartje van de Médiacité, in een dynamisch economisch en cultureel centrum. Hoewel de RTBF met dit nieuwe gebouw de huur- en onderhoudskosten wil verlagen, is het vooral bedoeld om meer eigen producties te maken in het kader van de opdrachten van de RTBF en van de evolutie van haar programmatie.

Média Rives, waar vandaag de grootste tv-studio van de Franse Gemeenschap is gevestigd, is voorzien van een  geavanceerde technologische infrastructuur. Alle studio-opnames van de openbare zender zullen er plaatsvinden. Daarnaast zal het gebouw ook worden gebruikt voor het opzetten van verschillende partnerschappen, waar de RTBF veel belang aan hecht.

Média Rives weerspiegelt het beeld van een moderne, dynamische onderneming die openstaat voor de gemeenschap die ze wil bereiken. Het nieuwe gebouw is niet enkel de grootste investering die de RTBF sinds zijn oprichting ooit deed in Wallonië, het straalt ook een sterk en concreet signaal uit. In een constant veranderend universum wil de RTBF namelijk een leidinggevende rol spelen in het audiovisuele gebeuren. Dankzij zijn hoogstaande technologische prestaties kan de RTBF dus inhoud produceren die toegankelijk is voor elk publiek. Zowel de RTBF als Média Rives bevinden zich in het hart van het leven en van de stad, en willen een weerspiegeling zijn van de wereld.

De grote tv-studio is het ware hart van het gebouw en beslaat een oppervlakte van 1.200 m².

Het is momenteel de grootste én meest performante studio van de Franse Gemeenschap. Dat laatste heeft hij met name te danken aan zijn vierkante vorm. Deze vorm werd gekozen op basis van onderzoek en interne testen en biedt heel wat voordelen. In tegenstelling tot een rechthoekige studio, heeft een vierkante studio vier gelijke zijden waarlangs publiek of decorelementen kunnen worden neergezet zonder de doorgang in een bepaalde richting te belemmeren.

Naast de flexibiliteit van de ruimte is er nog een andere grote innovatie: de krachtige verlichting wordt opgehangen vanaf een ‘beloopbaar rooster’, een 13 meter hoog platform.

Het biedt best wel een groot voordeel, aangezien de technici de lichten gewoon kunnen laten zakken in plaats van ze vanaf de grond op te hangen.

TODO TODO
TODO TODO
TODO
TODO TODO

Contact

Useful links

Werken
bij Moury

Vacatures

Knowhow
en realisaties

Ontdekken

Jaarverslagen

Downloaden