man working

CHC MontLégia

Luik

CHC MONTLEGIA

Het nieuwe ziekenhuis van MontLégia in Glain, nabij Luik, heeft een oppervlakte van 113.000 m² en telt 764 bedden en 155 plaatsen voor daghospitalisatie. Het project had als doel de activiteiten van drie bestaande ziekenhuizen van het CHC onder één dak samen te brengen.

Het CHC had twee wensen die doorslaggevend waren voor de algemene organisatie van het gebouw, namelijk de moeder-kindafdeling scheiden van de andere algemene diensten en deze naast de medisch-technische dienst onderbrengen.

 

 

Het ziekenhuis werd ontworpen volgens het nevenschikkingsconcept. De eenheden voor volwassenenzorg, de moeder-kindafdeling en het medisch-technische blok werden van elkaar gescheiden. Op die manier werden verschillende circulatiestromen gecreëerd zodat patiënten die per bed worden vervoerd geen bezoekers kruisen.

De consultatieruimtes op het gelijkvloers werden ingeplant rond een binnenstraat, de ruggengraat van het project en ook een echte leefruimte voor het ziekenhuis.

De kruisvormige zorgeenheden werden zo ontworpen dat de afstanden voor het verzorgend personeel tot een minimum werden herleid. Een andere troef van het project is ongetwijfeld de natuurlijke lichtinval via grote ramen in het hele ziekenhuis.

 

 

TODO

Contact

Useful links

Werken
bij Moury

Vacatures

Knowhow
en realisaties

Ontdekken

Jaarverslagen

Downloaden